Проєкт Генплану Києва перебуває на фінальному етапі – КМДА

Проєкт Генплану Києва перебуває на фінальному етапі – КМДА

Укрінформ
Проєкт Генерального плану Києва перебуває на фінальному етапі доопрацювання.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в Департаменті містобудування та архітектури КМДА.

"Міністерство культури та інформаційної політики України погодило Історико-архітектурний опорний план міста Києва, що є складовою частиною проєкту Генерального плану міста Києва. Також сьогодні, відповідно до порядку розроблення містобудівної документації, Департамент містобудування та архітектури забезпечує оперативне опрацювання проєкту Генерального плану Києва щодо узгодження всіх розділів проєкту за напрямами, зокрема в частині розвитку інженерно-транспортної інфраструктури, охорони навколишнього природного середовища тощо", - йдеться у повідомленні.

Крім того, департамент контролює невідкладне доопрацювання розробником проєкту містобудівної документації згідно з рекомендаціями та перевіряє повноту врахування розробником державних інтересів.

Після всіх доопрацювань проєкту Генерального плану Києва департамент розпочне процедури громадських обговорень та слухань.

Проєкт документу оприлюднений на сайті розробника КО «Київгенплан» – для зауважень та пропозицій громадськості.

Читайте також: У Києві затвердили історико-архітектурний опорний план

Після всіх узгоджень за результатами громадських обговорень проєкт Генерального плану буде винесений на розгляд Київради.

Раніше, у березні 2020 року, «Київгенплан» завершив розробку проєкту нового Генерального плану міста Києва.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві запровадили мораторій на реконструкцію та/або капітальний ремонт зі зміною об’ємно-просторових параметрів історичних будівель ХІХ-XX століття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-