МКІП починає оцінку ушкоджень костелу Святого Миколая після пожежі

МКІП починає оцінку ушкоджень костелу Святого Миколая після пожежі

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко оглянув костел Святого Миколая у Києві, де напередодні сталася пожежа.

Про це він повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Глава МКІП зазначив, що завдяки оперативній реакції ДСНС вдалося уникнути значних пошкоджень будівлі.

"Костелу нічого не загрожує. Проте маємо болісну втрату – унікальний орган. Його, на жаль, вогонь знищив", - написав міністр.

За його словами, точну причину пожежі встановить слідство. Водночас МКІП розпочинає детальну оцінку ушкоджень костелу, аби скласти перелік термінових протиаварійних та реставраційних робіт.

"Крім того, шукаємо місце для концертів, репетицій колективу та можливих гастролей Національного будинку органної та камерної музики, що розташовувався в костелі", - додав Ткаченко.

Як повідомлялося, пожежа у костелі Святого Миколая виникла 3 вересня ввечері на 1 та 2 поверсі органного залу з поширенням на покрівлю. О 23 год. 26 хв. вогонь ліквідовано на площі 80 кв. м. Жертв і постраждалих немає.

Читайте також: Єпископ Кривицький – про пожежу в костелі: Концертний орган згорів дощенту

Костел Святого Миколая у Києві — один з двох римо-католицьких у місті, побудованих до 1917 року. Він розташований у центрі столиці на вулиці Великій Васильківській. Храм побудований у 1899—1909 роках у неоготичному стилі київським архітектором Владиславом Городецьким.

Костел Святого Миколая поділили поміж собою Національний будинок органної та камерної музики України як приміщення для концертів та парафія Святого Миколая Римо-католицької церкви в Україні, яка проводить у ньому богослужіння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-