На Арсенальній площі відкрили новий фонтан з підсвіткою

На Арсенальній площі відкрили новий фонтан з підсвіткою

Фото, відео
Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко взяв участь у відкритті нового громадського простору на Арсенальній площі, яку відреставрували в рамках проєкту A-Station.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба КМДА. 

"Цього року приміщення Київської фортеці та Микільської брами нарешті стануть доступними для киян. Відреставровані за архівними документами, вони «оживуть» і доповнять історичну картину цього місця. Фасад, як бачите, знову став жовтим. І реставратори відновили не тільки його, а й цінні фрагменти брами. Наприклад, голови левів на дверях та колони, які раніше прикрашали в’їзд в місто», – наголосив Кличко.

Віталій Кличко відкрив новий громадський простір і фонтан на Арсенальній площі / Фото: kyivcity.gov.ua

На одній з найстаріших площ міста також створили безбар’єрний простір, озеленили територію та оновили вуличне освітлення. Крім того, на площі встановили фонтан з підсвіткою.

Читайте також: Під столичний парк відпочинку «Микільська Слобідка» виділили 5,3 гектара

«І я радий, що в Києві з’являється все більше таких привабливих локацій. Невдовзі ми відкриємо другу чергу оновленої Пейзажної алеї. Дуже гарно там буде. А минулого тижня відкрили повністю парк на Троєщині. Понад 9,5 гектарів сучасної і комфортної зони відпочинку. Продовжуємо оновлювати інші парки і сквери та створювати громадські простори. А тут ми ще сьогодні відкриваємо «сухий» фонтан. Гарний і з підсвіткою», - зазначив Кличко.

На честь відкриття оновленої Арсенальної площі відбувся концерт, зокрема, за участю композитора Євгена Хмари, а також 3-D шоу на стінах Микільської брами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-