Двом учасникам акції 14 серпня на Банковій повідомили про підозру

Двом учасникам акції 14 серпня на Банковій повідомили про підозру

Оновлено
Укрінформ
Слідчі столичної поліції повідомили про підозру двом учасникам акції під Офісом Президента, яка відбулася 14 серпня.

Як передає Укрінформ, про це інформує відділ комунікації поліції Києва.

“Під час мітингу поблизу Офісу Президента України декілька учасників спровокували конфлікт із правоохоронцями, внаслідок якого постраждали семеро поліцейських та один військовослужбовець Нацгвардії. Дії порушників кваліфіковані як хуліганство”, - йдеться у повідомленні.

У поліції поінформували, що 14 серпня цього року, поліція і військовослужбовці Нацгвардії забезпечували порядок і публічну безпеку під час акції біля Офісу Президента України. У відповідь на законну вимогу поліцейських показати вміст сумок для перевірки щодо наявності небезпечних предметів, активісти у категоричній формі відмовилися від огляду.

Читайте також: Сутички на Банковій: у МВС розповіли про постраждалих правоохоронців

У подальшому, як зазначається, найбільш активні учасники дали команду атакувати кордони Національної поліції і Нацгвардії.

У рамках досудового розслідування, розпочатого за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, правоохоронці вивчили записи з камер відеонагляду та встановили двох найбільш активних учасників, які закликали та першими вчинили протиправні дії, і це – мешканці Черкащини, 1990 та 1984 років народження.

“Сьогодні, 28 серпня, слідчий поліції Києва за процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури повідомив порушникам про підозру. Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення та причетність інших учасників події та притягнення їх до відповідальності”, - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: Сутички біля ОП: поліція відкрила кримінальне провадження

У поліції зазначили, що до суду було направлено клопотання про обрання запобіжного заходу цим двом особам у вигляді тримання під вартою.

Зі свого боку, Нацкорпус у Телеграмі поінформував, що підозри поліція вручила голові Черкаського міського осередку Нацкорпусу Дмитру Кухарчуку та його бойовому побратиму Олегу Довбишу.

Як повідомляв Укрінформ, 14 серпня представники Національного корпусу та інших націоналістичних сил проводили акцію протесту під назвою «Зупинимо капітуляцію».

Біля Офісу Президента між учасниками акції та поліцією сталися сутички через відмову активістів пройти перевірку на вміст небезпечних предметів. У МВС повідомили, що внаслідок сутички 7 поліцейських отримали опіки очей, декілька нацгвардійців отримали травми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-