Над Києвом підняли найбільший прапор України

Над Києвом підняли найбільший прапор України

Фото
Укрінформ
У День Державного Прапора України у Києві підняли найбільший стяг в Україні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, підняли на флагшток найбільший Державний прапор ветерани АТО та ООС.

Над Києвом підняли найбільший прапор України / Фото: kyiv.klichko.org

Церемонія підняття прапора відбулася за участю Київського міського голови Віталія Кличка і загальновійськового взводу роти Почесної варти.

День Державного Прапора у столиці вперше проходить на території Меморіального комплексу «Національний музей історії України у Другій світовій війні». Тут торік відкрили меморіал із найбільшим прапором.

Читайте також: У МЗС показали, як відзначили День Прапора України у різних куточках світу

Кличко нагадав, що напередодні на флагштоку найбільшого Державного Прапора встановили новий тризуб. Конструкція оновленого тризуба більш легка та оснащена поворотним механізмом. Саме з печерських пагорбів український стяг видно з багатьох місць.

"Рік тому, тут, на печерських пагорбах ми підняли найбільший і найвищий прапор України, який видно з багатьох куточків нашого міста. Багато часу і багато зусиль нам було потрібно, щоб втілити цей проєкт, щоб над столицею України майорів наш Державний Прапор - один із найголовніших символів державності. І сьогодні цим прапором можуть милуватися і вдень і вночі і кияни і гості нашого міста", - зазначив Кличко.

Сам флагшток нині є найбільшим в Україні. Його висота - близько 90 метрів, вага – 32 тонни. Розмір полотнища прапора – 16 на 24 метри.

Читайте також: Сьогодні у Києві перекриють низку вулиць

Також під час заходу 30 учнів столичних шкіл, які є переможцями шкільних олімпіад, творчих фестивалів та спортивних змагань, з рук міського голови отримали паспорти громадян України у вигляді ID-карток.

День Державного Прапора відзначається в Україні 23 серпня. Свято встановили «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України», згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-