У столиці 23 серпня піднімуть на флагшток найбільший прапор України

У столиці 23 серпня піднімуть на флагшток найбільший прапор України

Укрінформ
У Києві 23 серпня, в День Державного прапора України, ветерани АТО та ООС піднімуть на флагшток найбільший стяг.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

23 серпня у столиці заплановані урочисті святкування.

«Цього року місто традиційно відзначить свято в урочистій атмосфері. Заходи пройдуть на території Національного музею історії України у Другій світовій війні за участі киян. Зокрема ветерани АТО та ООС піднімуть на флагшток найбільший Державний прапор. А 30 юних мешканців столиці, які є переможцями шкільних олімпіад, творчих фестивалів та спортивних змагань, з рук міського голови отримають паспорти громадян України у вигляді ID-карток», – зауважив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк.

Читайте також: Біля Ради урочисто відкрили стенд з Прапором Незалежності України

День Державного прапора у столиці вперше пройде на території Меморіального комплексу «Національний музей історії України у Другій світовій війні». Тут торік відкрили меморіал із найбільшим прапором. Крім того, саме з Печерських пагорбів український стяг видно з багатьох місць.

Церемонія підняття прапора відбудеться за участю Київського міського голови Віталія Кличка і загальновійськового взводу роти Почесної варти.

Читайте також: На параді у День Незалежності військові нестимуть 30-метровий державний прапор

Як повідомляв Укрінформ, до Дня прапора та 30-річчя Незалежності України на флагштоку найбільшого Державного прапора встановили новий тризуб.

День Державного прапора відзначається в Україні 23 серпня. Свято встановили «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України», згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-