У КМДА заявили про погрози під час обшуку — просять втрутитись Монастирського

У КМДА заявили про погрози під час обшуку — просять втрутитись Монастирського

Укрінформ
Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський заявив, що відеокамера зафіксувала погрози під час обшуків в Департаменті освіти та науки з боку представника правоохоронних органів.

Про це повідомляє пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

"Під час обшуків в Департаменті освіти та науки представник правоохоронних органів погрожував державним службовцям, зокрема директорці департаменту Олені Фіданян, що було зафіксовано на відеокамеру", - йдеться у повідомленні.

Мондриївський наголосив, що таке поводження представників правоохоронних органів "нівелює їхнє завдання захищати закон".

Читайте також: Гроші на вітер: київського чиновника спіймали на купівлі непотребу за мільйони

"Представники Департаменту готові до співпраці та надають усі необхідні документи в рамках слідства, водночас вони мають право на гідне ставлення до себе. Я звертаюсь до нового очільника Міністерства внутрішніх справ Дениса Монастирського взяти на особистий контроль даний факт та провести службове розслідування щодо ганебної поведінки правоохоронця", – заявив Мондриївський.

Зазначається, що у Департаменті освіти та науки готові передати відео правоохоронцям та дати свідчення щодо цього інциденту. У КМДА також наголосили, що будуть і надалі сприяти слідству.

Укрінформ звернувся до правоохоронних органів по коментар з цього приводу.

Як повідомлялося, 18 серпня у приміщенні Департаменту освіти і науки КМДА проводили обшуки слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції у місті Києві відповідно до ухвали Голосіївського районного суду міста Києва з метою вилучення речей, предметів та документів, що мають значення речових доказів у межах кримінального провадження.

Напередодні обшуки відбулись у Печерському та Святошинському управліннях освіти.

У Департаменті освіти КМДА вважають обшуки напередодні навчального року "спробою паралізувати освітню галузь Києва".

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-