У КМДА кажуть, що не давали дозволів на встановлення сцени на площі Конституції

У КМДА кажуть, що не давали дозволів на встановлення сцени на площі Конституції

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація не надавала жодних дозволів на встановлення сцени на площі Конституції. 

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, повідомляє пресслужба КМДА.

"Правила проведення заходів розроблялися максимально прості та універсальні і для всіх вони єдині, тому вимога одна – відповідати діючим правилам. Надавати дозволи на встановлення будь-яких конструкцій у не передбачених для цього місцях в Києві – неможливо. Водночас певні структури намагаються, всупереч нормам та здоровому глузду, проводити заходи «на свій розсуд», чим викликають зрозуміле обурення у киян. Я закликаю припинити спекуляції на темі святкування Дня Незалежності та для уникнення подальших конфліктів з містянами та міськими службами оперативно звертатися до столичних структур щодо координації планів і дій», – закликав Мондриївський.

За його словами, усі столичні структурні підрозділи, що залучені до підготовки святкування 30-річчя Незалежності України, виконують свою роботу вчасно та якісно. Водночас проведення будь-яких заходів із порушенням правил або на території, що не передбачена для святкування, – недопустиме.

Читайте також: У МКІП заявляють, що столична влада дала дозволи на встановлення сцени у Маріїнському парку

У КМДА нагадали, що за останні два тижні конфлікт зі сценою – це вже третя подія, яка набула розголосу, і щоразу з’ясовувалося, що до міських служб організатори навіть не зверталися.

Як повідомлялося, у МКІП заявляють, що столична влада дала дозволи на встановлення сцени у Маріїнському парку.

Раніше заступник голови КМДА Володимир Прокопів написав у Фейсбуці, що в Маріїнському парку в Києві на місці зруйнованого пам'ятника учасникам жовтневого збройного повстання 1917 року почали монтувати сцену.

"Цікаво, чи виконавців нічого не бентежило, коли на могилах встановлювали сцену? Проблема навіть не у формальних дозволах, а в тому, що монтажні роботи відбувалися прямо на братському похованні учасників революції 1917–1921 років. Це поховання знаходиться в реєстрі нерухомих пам’яток... Не хочеться моралізувати, але хіба не можна було встановити сцену в іншому місці?" – зазначив він.

Зі свого боку, організатори концерту італійського оперного співака Андреа Бочеллі в Києві, сцену для якого монтують у Маріїнському парку, назвали некоректною заяву Прокопіва, оскільки немає жодних підтверджень, що ці поховання здійснювалися саме в цьому місці.

Раніше генеральний директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло розповів, що у Києві на Алеї Героїв Небесної сотні встановлюють декорації для святкової постановки до Дня Незалежності, яка зображатиме історію України від давніх часів до сьогодення.

Він зазначив, що музею концепція відома усно, але письмово до них ніхто не звертався та ніхто не повідомляв, що будуть саме такі конструкції, і саме там їх будуть встановлювати.

Окрім того, столичний мер Віталій Кличко заявив, що конструкції в радянському стилі на Алеї Героїв Небесної сотні є “недоречними”. Кличко повідомив, що столична влада не надавала дозволів на розміщення інсталяції у радянському стилі на Алеї Героїв Небесної сотні.

10 серпня на Софійській площі Києва відбувалася зйомка з використанням екстремальних елементів. Зокрема, автомобілі дрифтували на великій швидкості серед пішохідної зони. При цьому міська влада не давала жодних дозволів на організацію та проведення цих зйомок.

Фото: Володимир Прокопів, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-