У центрі Києва провели репетицію параду військ до Дня Незалежності

У центрі Києва провели репетицію параду військ до Дня Незалежності

Фото, відео
Укрінформ
У Києві на вулиці Хрещатик та площі Майдан Незалежності провели першу репетицію параду військ до Дня Незалежності України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на початку репетиції прозвучав Державний Гімн у виконанні військового оркестру Збройних сил України.

У пішій колоні - близько п'яти тисяч представників підрозділів ЗСУ і Міністерства внутрішніх справ. Серед них учасники бойових дій на сході України, 300 жінок-військовослужбовців, представники кінологічних підрозділів різних силових структур зі службовими собаками.

Першими крокують кілька десятків силовиків, які тримають у руках стяг України.

Хода супроводжується музичними композиціями у виконанні військового оркестру ЗСУ. Учасники маршу скандують: "Слава Україні – Героям Слава", "Україна понад усе".

Після цього столицею пролетіла повітряна колона, що складається орієнтовно зі ста літальних апаратів. Так, у складі повітряної колони є літаки та гвинтокрили Збройних Сил, Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та ДП “Антонов”. Зокрема, під час першої репетиції у небі над Хрещатиком та Майданом Незалежності пролетів найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія". 

Після цього відбувся проїзд механізованої колони. Так, понад 300 одиниць різної військової техніки проїхали вулицею Хрещатик та площею Майдан Незалежності.

Репетиція тривала дві години.

Водночас увечері планується тренувальний запуск артилерійського салюту на Трухановому острові.

Читайте також: У параді до Дня Незалежності візьме участь унікальна бойова машина

Як повідомлялося, 18, 20 та 22 серпня у Києві заплановані репетиції параду військ до Дня Незалежності України. У дні репетицій та під час проведення заходів (24 серпня) у місті передбачені масштабні перекриття руху транспорту.

У межах відзначення 30-річчя Незалежності України відбудуться святкові заходи по всій країні, що триватимуть з 22 до 24 серпня. Всі вони будуть об’єднані гаслом “Ти у мене єдина”.

У День Незалежності України, 24 серпня, на центральній вулиці столиці відбудеться святковий парад Збройних сил України, що символізуватиме силу нашої незалежності.

Парад військ передбачає проходження урочистим маршем пішої колони, проїзд механізованої колони та проліт повітряної колони.

У межах відзначення 30-річчя Незалежності України відбудуться святкові заходи по всій країні, що триватимуть з 22 до 24 серпня. Всі вони будуть об’єднані гаслом “Ти у мене єдина”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-