Грабували й ґвалтували: у Києві затримали чоловіків, які підсипали жертвам препарати у напої

Грабували й ґвалтували: у Києві затримали чоловіків, які підсипали жертвам препарати у напої

Укрінформ
У Києві затримали та повідомили про підозру двом чоловікам за фактами вчинення розбійних нападів на громадян з використанням сильнодіючих лікарських препаратів.

Як передає Укрінформ, про це Київська міська прокуратура повідомляє у Телеграмі.

Правоохоронці повідомили про підозру учасникам злочинної групи за фактами вчинення розбійних нападів на громадян з використанням сильнодіючих лікарських препаратів, а також зґвалтування (ч. 1, 2, 4 ст. 187, ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України). Санкція статей передбачає до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Встановлено, що чоловіки, пересуваючись автомобілем, підшуковували біля нічних розважальних закладів людей у стані алкогольного сп’яніння, знайомилися та в ході спілкування непомітно підсипали до напоїв сильнодіючий лікарський препарат, який призводить до втрати свідомості. Надалі, користуючись безпорадним станом потерпілих, зловмисники відбирали в них гроші, мобільні телефони та інші цінні речі, а також направлялися до них додому, звідки також викрадали цінні речі.

Двох учасників злочинної групи затримали 14 серпня безпосередньо після вчинення чергового злочину. Затриманими виявилися громадяни Республіки Азербайджан, 24 та 25 років.

На цей час зібрано докази про вчинення трьох розбійних нападів, а також зґвалтування одного з потерпілих. Загальна сума завданих потерпілим збитків становить 267 тис. грн, 30 тис. доларів, 1 тис. 605 євро.

Читайте також: У Києві затримали злочинців, які пограбували 150 іноземців у нічних клубах

У затриманих у ході обшуків вилучено значну кількість речей, які можуть свідчити про вчинення ними аналогічних злочинів.

Обом підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, у червні в Києві правоохоронці оголосили підозру трьом чоловікам, які маскувалися під таксистів і грабували людей з використанням сильнодіючих лікарських препаратів.

Фото: Київська міська прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-