Парад, концерт та молебень: у Києві розповіли, куди піти на свята

Парад, концерт та молебень: у Києві розповіли, куди піти на свята

Укрінформ
У Києві з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та 30-ї річниці Незалежності України відбудеться 67 різнопланових заходів: фестивалі, концерти, велопробіги, спортивні чемпіонати, масовий заплив, культурно-освітній марафон, виставки тощо.

План цих заходів опубліковано на сайті КМДА, передає Укрінформ.

Передбачається, що 24 серпня, у День Незалежності, урочистості розпочнуться покладанням квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків та місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України у ХХ столітті, загиблих учасників Революції гідності, учасників антитерористичної операції та заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях.

Читайте також: Марш захисників у День Незалежності – організатори розповіли деталі

На Хрещатику та Майдані Незалежності відбудеться урочистий концерт та парад військ – із прольотом авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів. На Трухановому острові дадуть артилерійський салют.

Релігійні організації столиці проведуть молебень за Україну та український народ.

Відбудеться також Марш захисників України за маршрутом: парк імені Тараса Шевченка – Бессарабська площа − вулиця Хрещатик – майдан Незалежності. У парку «Володимирська гірка» пройдуть Всеукраїнський фестиваль «Живий словник незалежності» і фестиваль «Ветеранфест». На плавучій сцені-баржі в акваторії Дніпра, навпроти парку «Наталка», пройде мультимедійний артпроєкт «Єднаймося!».

Читайте також: У Києві у День Незалежності на Марші захисників України очікується 30-50 тисяч учасників

На території парку культури і відпочинку «Гідропарк» відбудеться відкритий турнір спортивного клубу «Довгожитель» із настільного тенісу серед ветеранів, а також масовий заплив на 500 метрів до Дня Незалежності. На території Національного комплексу «Експоцентр України» організують «Забіг у вишиванках». Традиційно в усіх районах столиці відбуватимуться спортивні, культурні та інформаційно-просвітницькі заходи.

Як повідомлялося, 18, 20 та 22 серпня у Києві заплановані репетиції параду військ до Дня Незалежності. У ці дні та під час проведення заходів 24 серпня в місті заплановані масштабні перекриття руху транспорту.

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-