Чиї транспортні картки заблокують у випадку локдауну - роз'яснення КМДА

Чиї транспортні картки заблокують у випадку локдауну - роз'яснення КМДА

Укрінформ
У Київській міській державній адміністрації пояснили, що у випадку посилення карантинних обмежень у столиці дозвіл на проїзд у громадському транспорті надаватиметься на раніше придбані транспортні картки.

Як передає Укрінформ, про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба у Фейсбуці.

"Працюватимуть раніше придбані транспортні картки: старого – Kyiv Smart Card та нового – Київ Цифровий – зразка або Картка киянина. Але активними на час локдауну будуть лише ті, власникам яких надано дозвіл", - пояснив він.

За його словами, при оформленні заявки на отримання дозволів керівник подає списки працівників із вказанням номерів їхніх транспортних карток. У разі позитивного рішення керівник отримає відповідний лист, а транспортна картка працівника під час локдауну автоматично активується.

Читайте також: Підготовка до локдауну: Київ запустив подачу заявок на спецперепустки у транспорт

"Ви зможете скористатись громадським транспортом як зазвичай, сплативши за проїзд карткою. Усі інші транспортні картки (без дозволів) у період суворих обмежень діяти не будуть", - зазначив він.

Також, за його словами, на даний час тестується електронна система для подачі заявок саме для керівників підприємств та ФОПів, які забезпечують життєдіяльність міста.

"Столиця без них просто не зможе функціонувати. Зауважу, для підприємств різних форм власності: як комунальної, так і приватної. Після тестування і виправлення всіх багів нової для міста е-системи, в планах є розробка механізму для отримання разових дозволів для фізичних осіб за критичною потребою", - додав він.

Читайте також: У МОЗ прокоментували інформацію про можливість локдауну з 4 вересня

Система https://qpass.kyivcity.gov.ua працює в тестовому режимі. Реєстрація триває активно, і вже сотні столичних підприємств подали заявки. Якщо виникли складнощі з реєстрацією, потрібно написати на пошту розробникам - qpass@kyivcity.gov.ua.

"Ще раз зауважу, на сьогодні локдауну в Києві немає, і наразі ми не можемо стверджувати, що він 100% буде. Місто готується до третьої хвилі пандемії, тож збираємо заявки заздалегідь, аби мати можливість їх всі розглянути, і в разі необхідності запустити без авралу. Заявки можна подати як зараз, так і під час ймовірного суворого карантину", - підкреслив Кулеба.

Фото: ФБ Олексій Кулеба

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-