В аеропорту «Київ» відкрили пункт COVID-вакцинації

В аеропорту «Київ» відкрили пункт COVID-вакцинації

Укрінформ
В міжнародному терміналі А аеропорту “Київ” (Жуляни) сьогодні розпочав роботу пункт вакцинації проти COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

У МОЗ нагадують, що відповідно до останніх змін до “карантинної” постанови уряду №1236 від 9 грудня 2020 року, перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України за умови наявності одного з двох документів:

документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до міжнародних медико-санітарних правил, або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію;

довідка 063-о («Карта профілактичних щеплень») про перше щеплення з курсу вакцинації від COVID-19.

Українці, які вилітають чи прибувають через міжнародний аеропорт “Київ” та не щеплені жодною дозою вакцини проти COVID-19, можуть вакцинуватись в терміналі А та відразу отримати довідку 063-о.

Читайте також: У Києві вакциновані від COVID-19 можуть отримати квитки на матчі з «Шахтарем»

У пункті щепитимуть вакциною CoronaVac виробництва Sinovac Biotech.

Графік роботи пункту на найближчий час: з 6 по 8 серпня - 17:00-22:00.

Вакцинація здійснюватиметься в порядку живої черги.

Декларація з сімейним лікарем для щеплення не обов’язкова. Потрібно мати із собою паспорт та індивідуальний податковий номер.

Проходити обстеження, міряти тиск, здавати аналізи, зокрема ПЛР-тест чи тест на антитіла до SARS-CoV-2 не потрібно.

Перелік, контакти та графік роботи пунктів та центрів, а також іншу інформацію про вакцинацію проти COVID-19 можна отримати за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Читайте також: МОЗ розглядає послаблення карантинних обмежень для вакцинованих

Як повідомляв Укрінформ, з 5 серпня діють нові правила перетину кордону України. Зокрема, для іноземців обов’язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на COVID-19, та один з таких документів: негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону), негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону), документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.

Читайте також: МОЗ закликає українців вакцинуватися для уникнення локдауну

Для всіх невакцинованих осіб, незалежно від громадянства, які прибули з Росії чи Індії та перебували на території цих держав більше ніж 7 днів протягом останніх двох тижнів, діятимуть більш жорсткі правила перебування. Зокрема, для них буде встановлена обов’язкова 14-денна самоізоляція без права її дострокового завершення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-