«Біжи - гепатит переможи»: у Києві проведуть ранковий забіг

«Біжи - гепатит переможи»: у Києві проведуть ранковий забіг

Укрінформ
У суботу, 31 липня, на Трухановому острові в Києві відбудеться забіг до Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, який організовує Центр громадського здоров'я. Під час акції можна буде пройти безоплатно тестування на вірусний гепатит В та С, ВІЛ та сифіліс.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Центр громадського здоров'я.

"Під час Ранковий забіг «Біжи — гепатит переможи!», який відбудеться уже за два дні, можна буде пройти безоплатно тестування на вірусний гепатит В та С, ВІЛ та сифіліс. Тестування проводиться соціальними та медичними працівниками в спеціальних наметах із дотриманням конфіденційності. Результат тесту буде відомий за 15 хвилин", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після тестування можна буде проконсультуватися з лікарем на локації.

Читайте також: Лише 7% хворих на гепатит С знають про свою недугу – сумна статистика МОЗ

Зареєструватися на забіг можна за посиланням https://zabig.kyiv.ua

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня у світі відзначається Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами. За даними МОЗ, в Україні лише 7% осіб від оціночної чисельності хворих на гепатит С знають про свій діагноз. За оцінками експертів в Україні понад 1 млн 300 тисяч громадян є інфікованими вірусом гепатиту С. За даними ВООЗ, близько 20% людей у світі мають хронічний вірусний гепатит С, знають про свій діагноз набагато менше людей.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-