Правоохоронці перекрили центр Києва через хресний хід на честь річниці хрещення України-Русі

Правоохоронці перекрили центр Києва через хресний хід на честь річниці хрещення України-Русі

Укрінформ
У Києві правоохоронці у вівторок, 27 липня, з нагоди відзначення 1033-ї річниці Хрещення Київської Русі посилять заходи безпеки у центрі міста.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці інформує пресслужба НПУ.

“27 липня, згідно з поданими заявками, відбудеться хресна хода, присвячена 1033-ій річниці Хрещення Київської Русі. У зв’язку з цим, правоохоронці заступлять на посилене чергування вулиць столиці. Також з метою попередження правопорушень у місцях масового скупчення громадян за порядком стежитимуть працівники поліції діалогу, вибухотехнічної служби, кінологи зі службовими собаками та інших профільних служб”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Володимир Великий не був першим, хто приніс християнство на українські землі – ПЦУ

Окрім того, у патрульній поліції попереджають про обмеження руху транспорту у центрі Києва у зв’язку із проведенням заходів.

Зокрема, з 6:00 буде перекрито рух: на вулиці Хрещатик (від вулиці Богдана Хмельницького до Європейської площі); на вулиці Михайлівська (від вулиці Хрещатик до вулиці Велика Житомирська); на вулиці Великій Житомирській (від вулиці Володимирська до Володимирського проїзду); на вулиці Трьохсвятительській (від Михайлівської площі до Європейської площі); на Володимирському узвозі (від Європейської площі до Почтової площі); на вулиці Михайла Грушевського (від вулиці Садової до Європейської площі); на Парковій дорозі (від вулиці Михайла Грушевського до алеї Герої Крут).

Читайте також: На Київщині відсвяткували День Хрещення Русі

Також з 14:00 буде перекрито рух: на вулиці Михайла Грушевського (від вулиці Садової до вулиці Московської); на вулиці Івана Мазепи (від вулиці Московська до площі Слави); на вулиці Лаврська (від площі Слави до вулиці Цитадельної); на алеї Героїв Крут (від площі Слави до Дніпровського узвозу); на Дніпровському узвозі (від алеї Героїв Крут до Набережного шосе).

Столичні правоохоронці закликали водіїв бути уважними та планувати свій маршрут руху з урахуванням цієї інформації.

Як повідомлялося, щороку 28 липня відзначають День Хрещення Русі-України. Це свято встановлено згідно з указом Президента від 25 липня 2008 року. Цього ж дня Православна церква вшановує пам’ять рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Русі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-