Забудовника зобов'язали прибрати паркан біля будівлі «Квіти України»

Забудовника зобов'язали прибрати паркан біля будівлі «Квіти України»

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація анулювала контрольну картку на проведення робіт біля будівлі «Квіти України» на вул. Січових Стрільців, 49.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив на засіданні Київради у четвер.

"Що стосується будинку "Квіти України", так сталося, що цей будинок не був внесений ні в реєстр пам'яток, не був в переліку об'єктів, які підпадають за погодження будь-яких робіт. Ще раз можу сказати, що КМДА не видавала ніяких дозволів і власник цього об'єкту, а хочу наголосити, що він знаходиться в приватній власності, не погоджував своїх робіт і самостійно почав руйнувати фасадну частину цієї будівлі. Проєкту не було надано, і ми не мали можливості отримати інформацію, що там планується. Відповідно ми скасували контрольну картку, суд заборонив будь-які роботи, які йдуть зараз з цим об'єктом", - сказав Кличко.

Водночас, як уточнив директор Департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко у Фейсбуці, столична влада зобов'язала забудовника прибрати паркан біля "Квітів України".

Зокрема, КМДА анулювала контрольну картку на проведення робіт ПрАТ "Квіти України".

Читайте також: Активісти закликають МКІП надати «Квітам України» охоронний статус

Це, за його словами, означає, що листи про необхідність повернення контрольної картки будуть направлені власнику та невідкладно буде внесено припис на встановлену біля будівлі огорожу з вимогою її прибрати.

"Якщо власник не прибере огорожу самостійно протягом 3 днів, за дорученням Департамент міського благоустрою її буде демонтовано силами Комунальне підприємство "Київблагоустрій", - повідомив Ткаченко.

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня 2021 року у Києві почали зносити будівлю "Квіти України", що розташована на вулиці Січових Стрільців.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що вважає за необхідне негайно зупинити роботи з демонтажу будівлі "Квіти України".13 липня МКІП підготувало припис, який забороняє будь-які будівельні роботи на об’єкті “Квіти України”. Наразі демонтаж будівлі припинено.

Навчально-методичний павільйон «Квіти України» – унікальна будівля в стилі модернізму архітектора Миколи Левчука. Проєкт отримав відзнаку Спілки архітекторів в якості одного з кращих архітектурних творів 1985 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-