У Києві розробили цифрову карту парків і скверів

У Києві розробили цифрову карту парків і скверів

Укрінформ
КО «Київзеленбуд» розробило реєстр зелених зон комунальної власності територіальної громади м. Києва. 

Про це повідомляє пресслужба КМДА, передає Укрінформ.

"Реєстр – це цифрова карта з інформацією про об’єкти, що перебувають на балансі підприємств, які входять в об’єднання", - ідеться у повідомленні.

Реєстр доступний в інформаційно-аналітичній системі «Майно» за посиланням: https://gis.kyivcity.gov.ua/green_zones/. Він був створений з метою забезпечення прозорості, відкритості, інформативності та громадського контролю; обліку та висвітлення відомостей щодо кількості балансових територій зеленого господарства на базі сучасних геоінформаційних технологій. Це є невід’ємною частиною процесу діджиталізації – переведення інформації у цифрову форму.

Читайте також: Новий Генплан Києва: в ОАСК відкрили справу і назвали дату підготовчого засідання

Реєстр зелених зон надає можливість користувачам отримати інформацію щодо кількості міських зелених зон, що перебувають на балансі КО «Київзеленбуд» (парків, скверів), лісопаркових господарств, об’єктів природно-заповідного фонду, актуальних об’єктів капітального ремонту та контакту відповідальних осіб із питань утримання парків та скверів.

Зокрема, у реєстрі є наступні дані: тип об’єкту (відповідного кольору на мапі); локація об’єкту (район, адреса, обліковий код); цільове призначення, мета та вид права; орієнтовний розмір зеленої зони; номер рішення Київської міської ради про надання статусу об’єкту; номер клопотання про надання дозволу; номер проєкту рішення Київської міської ради про надання дозволу на розробку проєкту із землеустрою та інше.

Читайте також: У Києві представили сучасну систему обліку міських зелених насаджень

Для зручності на мапі є шари, розділені за типом об’єкта, та підключені до відображення на карті. Кожен матиме можливість вибірково працювати з тим шаром, який необхідно дослідити.

Сервіс ще на стадії розробки і працює у тестовому режимі, проте вже зараз можна побачити більшість об’єктів на карті в системі ІАС «Майно».

Як повідомлялося, киян завчасно інформуватимуть про проведення робіт із обрізування та видалення зелених насаджень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-