Поліція перекрила канал збуту зброї до Києва

Поліція перекрила канал збуту зброї до Києва

Відео
Укрінформ
Поліція перекрила канал збуту зброї до Києва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Під час проведення оперативних заходів правоохоронці затримали зловмисника на в’їзді до Києва за підозрою у постачанні зброї.

Під час обшуку у багажнику автомобіля чоловіка виявили та вилучили предмети, схожі на автомати Калашникова АКМ та АКСУ калібру 5.45.

За висновком експертизи, вилучені предмети належать до бойової нарізної вогнепальної зброї. Крім того, за місцем мешкання фігуранта вилучили набої різного калібру.

Чоловіка 1974 року народження затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Ним виявився житель Полтави 1974 року народження, раніше судимий за скоєння аналогічного злочину.

За даним фактом слідчий відділ Шевченківського управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Читайте також: ДФС і СБУ перевірили заправки Glusco по всій Україні

Слідчі повідомили фігуранту про підозру, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 45 тисяч гривень.

За скоєне йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у липні СБУ знешкодила у Вінницькій області організоване угруповання, яке спеціалізувалося на продажу вогнепальної зброї та боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-