Рятувальники сказали, коли пилова буря піде з Києва

Рятувальники сказали, коли пилова буря піде з Києва

Фото
Укрінформ
Ситуація з піщаною бурею в Києві має покращитися до середини ночі, проте залишкові явища переміщення пилових частинок спостерігатимуться ще деякий час.

Про це у Телеграмі інформує пресслужба Державної служби України з надзвичайних ситуацій, передає Укрінформ.

"За інформацією Українського гідрометцентру, 22 червня у м. Києві зафіксовано погіршення метеорологічної видимості. Ситуація покращиться до середини ночі, проте залишкові явища переміщення пилових частинок будуть спостерігатися ще деякий час", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Скоро побачимо ясне небо: експерт каже, що пилова буря вже йде з України

За інформацією рятувальників, причиною такого явища стало видування у південних районах РФ значної кількості грунту та переміщення повітряних мас на територію України.

Окрім того, як зазначається, додатковим фактором стало посилення швидкості вітру до 20 м/с у Києві, що спричинило видування з дорожнього покриття і вулиць дрібно дисперсного пилу, а також підвищення вологості повітря, яке сприяє погіршенню горизонтальної видимості.

Ця ситуація не несе загрози життю і здоров’ю громадян, уточнили у ДСНС.

Читайте також: Піщана буря вкрила Житомир імлою

Як повідомлялося, за даними космічних спостережень, над Лівобережною частиною України зафіксовано пилову бурю «Астраханський суховій». Явище зачепило місто Київ і стало причиною підвищених показників пилу на постах моніторингу.

Завідувач відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух в коментарі Укрінформу розповіла, що пилова буря "Астраханський суховій", зафіксована над Україною, не настільки масштабна, щоб спричинити значну шкоду населенню та природі. Вона піднялася 19 червня, і наразі спостерігається її закінчення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-