Скоро побачимо ясне небо: експерт каже, що пилова буря вже йде з України

Скоро побачимо ясне небо: експерт каже, що пилова буря вже йде з України

Укрінформ
Пилова буря “Астраханський суховій”, яку зафіксовано над Лівобережною частиною України, незабаром закінчиться.

Про це розповіла завідувач відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух в коментарі Укрінформу.

“Пилова буря, яку ми зараз спостерігаємо, це, імовірно, результати тої пилової бурі, яка прийшла з боку Каспію (Каспійське море — ред.), Казахстану. Вона почалася з 19 червня, а зараз ми спостерігаємо її закінчення. Скоро побачимо ясне небо”, - сказала Балабух.

За її словами, пилова буря не настільки масштабна, щоб спричинити значну шкоду населенню та природі. Водночас експертка застерегла людей, які мають хронічні захворювання дихальних шляхів або алергічні реакції, адже пил найбільш небезпечний для цієї категорії населення.

Читайте також: Пекін вдруге за тиждень накрила піщано-пилова буря

“Людям із такими проблемами варто перебувати на вулиці у захисних масках або взагалі утриматися від візитів надвір”, - порекомендувала синоптик.

Як повідомляв Укрінформ, пилова буря “Астраханський суховій” зачепила місто Київ і стала причиною підвищених показників пилу на постах моніторингу. За результатами моніторингу якості повітря за 22 червня 2021 року на двох автоматизованих постах спостереження у Києві було зафіксовано підвищення концентрацій пилу (тверді речовини фракцій РМ 2,5 та РМ 10): пост спостереження № 4 (вул. Вербицького 26) у Дарницькому районі; пост спостереження № 8 (Харківське шосе, 7/1) у Дніпровському районі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-