Кличко обіцяє, що на резонансному будівництві в Пущі-Водиці знесуть паркан

Кличко обіцяє, що на резонансному будівництві в Пущі-Водиці знесуть паркан

Укрінформ
Столичні служби демонтують паркан на земельній ділянці всередині лісу в Пущі-Водиці, в Оболонському районі столиці.

Як передає Укрінформ, про це заявив мер Києва Віталій Кличко у Фейсбуці.

"Сьогодні міські служби розпочинають демонтаж паркану на ще одному резонансному будівництві. Йдеться про земельну ділянку всередині лісу в Пущі-Водиці, до якої забудовник самовільно спробував прокласти дорогу для проїзду будівельної техніки. І отримав, звичайно, спротив місцевих активістів і місцевих мешканців", – зазначив мер.

За його словами, в оренду цю ділянку віддали ще у 2007 році терміном на 15 років. У 2015 міська влада ухвалила рішення розірвати достроково договір оренди.

Читайте також: Гостиний двір передають в управління МКІП

"Але землекористувач оскаржив це рішення та скасував через суди, змусивши міську владу видати містобудівні умови та обмеження. Жодних дозволів на встановлення паркану і прокладання шляху до ділянки забудовник не має. А земля, ще раз наголошу, знаходиться всередині лісу. Тому паркан буде демонтований, попри спротив, який зараз чинять невідомі молодики. І ніякого технічного шляху до ділянки не буде! Також Київрада знову розгляне проєкт рішення про розірвання договору оренди. А тим часом до 2022, коли спливає термін старого договору, будівництва в лісі ми не допустимо!», – наголосив Кличко.

Як повідомлялося, раніше, щоб упередити скандальне будівництво на столичній Шулявці, Київрада ухвалила рішення про викуп та повернення у власність міста земельної ділянки на проспекті Перемоги 50А (біля танку). Там облаштують зелену зону.

Фото: kiev.klichko.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-