Київські митники перехопили понад 60 американських діамантів

Київські митники перехопили понад 60 американських діамантів

Фото
Укрінформ
Київські митники затримали понад 60 американських кольорових та безбарвних діамантів вартістю 319 тис. грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська митниця у Фейсбуці.

"61 діамант, з яких найбільші і найдорожчі – два жовтих (вартістю 5,3 тис. дол.) та три безбарвних (2,9 тис. дол.), і ще два діаманти незвичного небесно-блакитного кольору з зеленим відтінком – виявлені київськими митниками при спробі переслати їх в міжнародних поштових відправленнях під виглядом розподільника документів", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, три міжнародні поштові відправлення від одного й того самого відправника з американського Балтимора прямували на адресу киянина та мешканців Дніпра. Згідно з деклараціями, у цих посилках мали бути "розподільники документів" вартістю нуль доларів.

Натомість при митному огляді цих відправлень митники виявили каміння у зіппакетах з рукописними позначками, характерними для коштовного каміння (про масу, колір, чистоту тощо).

Читайте також: У Гонконгу виявили контрабандних діамантів на $3 мільйони

Митна експертиза встановила, що виявлене – дорогоцінне каміння першого порядку: діаманти діамантової огранки жовтих, коричневих і блакитних кольорів та відтінків, а також безбарвні. Маса найбільшого каменя - 1,07 карата, а його лінійні виміри - 6,51 х 6,47 х 4,14 мм.

"Отже, коштовне каміння відправник намагався переслати в Україну, не задекларувавши належним чином. Київською митницею у всіх випадках складено протоколи про порушення митних правил ст. 472 Митного кодексу України. Діаманти вилучено. Їхня загальна орієнтовна вартість – 11,6 тис. дол. (319 тис. грн)", – додали у митниці.

Фото: @KYIVcustomsUA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-