У столичному метро знайшли 8-річного хлопчика без батьків, дитина не ходить до школи – Денісова

У столичному метро знайшли 8-річного хлопчика без батьків, дитина не ходить до школи – Денісова

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, коментуючи ситуацію із 8-річним хлопчиком, якого столичні поліцейські знайшли самого на станції метро «Дорогожичі», повідомила, що за її інформацією, дитина не ходить до школи.

Про це Денісова повідомила у аудіокоментарі Радіо НВ, який вона виклала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Щодо цього хлопчика, то треба висловити повагу поліцейським – вони почали... розбиратися з цією родиною, і вони виявили ознаки того, що ця родина у складних життєвих обставинах знаходиться. Цьому хлопчику – 8 років, а він не ходить до школи. От у чому питання. Тут треба розбиратися, і наразі вже поліція говорить про те, що треба складати протокол і на батька (щодо притягнення – ред.) до адміністративної відповідальності», - сказала вона.

Коментуючи питання, що обговорюється у ЗМІ, чи на ту особу поліція склала протокол щодо невиконання батьківських обов’язків, омбудсман уточнила, що у Офісі Омбудсмана фіксують факти того, що дійсно складаються протоколи на ту особу, яка забирає дитину.

Денісова додала, що у Офісі Омбудсмана очікують, яку їм інформацію спочатку надасть щодо цієї події поліція, які вони кроки зробили.

Як повідомляв Укрінформ, у столиці в метро на станції «Дорогожичі» правоохоронці виявили 8-річного хлопчика без батьків. Хлопчик разом з сестричкою знаходився вдома з батьком, та згодом вийшов з квартири шукати матір, яка у цей час перебувала у справах.

Ювенальні поліцейські провели профілактичну бесіду з матір’ю та склали відносно неї адміністративний протокол за невиконання своїх батьківських обов’язків за частиною 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте також: Святкували день народження і загубили дитину: на Одещині знайшли 4-річну дівчинку

У коментарях деяким ЗМІ у відділі комунікації поліції Києва пояснили, що забрати хлопчика прийшла мама, тому саме на неї склали протокол.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова звернулася до Національної поліції з вимогою об’єктивно визначати суб’єкт адміністративного правопорушення під час складання адміністративного протоколу за невиконання батьками своїх батьківських обов’язків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-