Центральному столичному парку передали у постійне користування майже 27 гектарів

Центральному столичному парку передали у постійне користування майже 27 гектарів

Укрінформ
Центральному парку культури та відпочинку Києва передали в постійне користування 26,7 га землі - території парків-пам'яток садово-паркового мистецтва «Хрещатик», «Міський сад» та «Маріїнський».

Таке рішення підтримали 95 депутатів, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Київради.

«Завдяки прийняттю цього рішення парк стане частиною великого столичного туристичного маршруту. А оформлення всіх 26,7 га землі на праві постійного користування за ЦПКіВ дозволить забезпечити якісну експлуатацію, збереження та розвиток паркових зон, а також надасть нові можливості для проведення там культурно-масових заходів», – зазначив генеральний директор Центрального парку культури та відпочинку міста Києва Артем Сауляк.

Він зауважив, що проєкт цього рішення Київської міської ради був готовий ще в лютому 2016 року, але його узгодження профільною комісією відбулося тільки зараз.

За словами Сауляка, ЦПКіВ планує провести інвентаризацію майна КП «УЗН Печерського району Києва» на паркових територіях, створити службу обслуговування паркових територій і провести тендери на надання послуг з їх обслуговування, створити службу охорони паркових територій, найняти штатного ландшафтного дизайнера, узгодити з громадськістю питання нових ландшафтних пропозицій тощо.

Читайте також: Кличко показав, як триває ремонт третьої черги парку «Троєщина»

«Ми готуємо комплексну програму, яка дасть парку нове життя. Це буде не тільки культурна складова, сучасна і затребувана, а й креативний підхід до оформлення парку... Наш парк на сьогодні - це на 50% зелені насадження, але подивіться, як він відрізняється від європейських аналогів, де практично кожен крок – це природна фотозона. Ми прагнемо до такого формату, і будемо планувати бюджет по-новому, виходячи з сучасних вимог», – наголосив гендиректор.

Центральний парк культури та відпочинку Києва був створений у 1949 році, проте як юрособа існує з 1999 року. Засновником цього комунального закладу є Київська міська рада.

Фото: kmr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-