У Києві планують розчистити русло річки Либідь

У Києві планують розчистити русло річки Либідь

Укрінформ
У Києві планується проведення додаткових природоохоронних заходів для поліпшення екологічного стану міста, фінансування яких буде передбачено з Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища.

Такий проєкт рішення підтримали депутати Київської міської ради під час засідання Постійної комісії з питань екологічної політики, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Київради.

"Проєкт рішення передбачає обстеження та розчищення русла річки Либідь, благоустрій озера Синє у Подільському районі, будівництво системи поливу в парку Позняки в Дарницькому районі, створення водоохоронних зон, паспортизацію малих річок і водойм, будівництво комплексу з переробки та утилізації рослинних відходів, проведення робіт з інвентаризації джерел забруднення навколишнього природного середовища та інше", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Київщині з річки витягли тисячі каністр із хімікатами

Зазначається, що з ініціативи депутата Київради Євгенії Кулеби до проєкту рішення додано заходи з метою встановлення на облік усіх пам'яток природньо-місцевого значення, які було прийнято Управлінням екології та природних ресурсів КМДА на облік раніше. До проєкту додано й необхідні заходи задля утримання та встановлення інформаційних табличок, а також внесення пам'яток до єдиної електронної бази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-