У поліції Києва почали COVID-щеплення: кого вакцинували у першу чергу

У поліції Києва почали COVID-щеплення: кого вакцинували у першу чергу

Фото, відео
Укрінформ
Начальник поліції Києва Андрій Крищенко одним із перших долучився до кампанії щеплення проти коронавірусу службовців системи МВС, яка розпочалася 17 квітня.

Про це повідомляє поліція Києва, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 17 квітня, начальник поліції Києва разом із колегами зробив щеплення проти коронавірусу препаратом CoronaVac. Серед тих, хто вакцинувався, - поліцейські, які несуть службу з охорони громадського порядку в аеропорту «Жуляни» та на Центральному залізничному вокзалі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що щеплення правоохоронцям Головного управління Національної поліції у місті Києві, військовослужбовцям Нацгвардії та прикордонної служби зробили на території відомчого медичного закладу НГУ. Процедура проходила в спеціально обладнаному кабінеті з дотриманням усіх санітарно-гігієнічних норм.

Перед щепленням поліцейські підписали згоду на процедуру, після чого лікарі виміряли їм температуру, перевірили рівень кисню в крові та пульс.

Читайте також: Степанов з травня розраховує на початок постачання вакцин Pfizer за контрактом

«Поліцейські постійно контактують із громадянами, тож їм необхідно пройти вакцинацію, аби набути колективного імінітету, захистити себе і мінімізувати ризик поширення пандемії. COVID-19 – це наша спільна проблема, яку ми зможемо подолати, якщо будемо усвідомлено підходити до її вирішення», - наголосив керівник поліції Києва Андрій Крищенко.

Читайте також: Публічні особи більше не зможуть вакцинуватися залишковими дозами - Степанов

За інформацією відомства, вакцинування вже пройшли 50 поліцейських, які несуть службу з охорони правопорядку в аеропорту «Жуляни» та на Центральному залізничному вокзалі.

Читайте також: Степанов: За проплаченими контрактами Україна вже мала отримати 3,9 мільйона доз вакцин

Як повідомлялося, 17 квітня розпочалася вакцинація службовців системи МВС проти коронавірусу.

За словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, вакцинація працівників системи МВС буде здійснюватися препаратами CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, та Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech. Загалом планується вакцинувати близько 800 тис. правоохоронців та членів їх родин.

23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу CoviShield, розробленої Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

Крім того, 25 березня до України доставили першу партію - 215 тис. доз - вакцини CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech.

Літак з вакциною американської компанії Pfizer прибув у країну 16 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-