Кличко закликав не купувати «спецперепустки» на транспорт в інтернеті

Кличко закликав не купувати «спецперепустки» на транспорт в інтернеті

Укрінформ
Департамент транспортної інфраструктури КМДА видав майже 500 тис. перепусток для проїзду в громадському транспорті працівників підприємств критичної інфраструктури, і такої кількості перепусток достатньо.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на цьому під час брифінгу наголосив Київський міський голова Віталій Кличко.

"Ми не можемо видати такі спецквитки всім охочим, бо навіщо тоді суворі обмеження? Ви бачили, скільки людей в понеділок намагалися потрапити в транспорт. Це всі працівники критично важливих підприємств? Питання: у в нас локдаун, а люди продовжують поводитися, ніби все чудово і ніякої пандемії немає", - сказав Кличко.

Він додав, що Національна поліція вже затримала кількох "ділків", які продавали підробні спецперепустки. Кличко закликав киян не купувати ніяких квитків в Інтернеті.

Читайте також: «Куди вони всі їдуть?»: Кличко закликає киян не штурмувати транспорт у локдаун

Кличко підкреслив, що спецперепустки в першу чергу отримали медпрацівники, рятувальники, працівники комунальної, транспортної та соціальної сфер, працівники торгівлі та військові. Тобто критично важливих сфер.

"Нагадаю, через велику кількість заявок ми терміново друкували додатково 100 тис. спецперепусток. Тимчасові незручності виникли через те, що видавали їх у вихідні. Але в понеділок та вівторок всі, хто потребував, отримали ці документи", - підкреслив мер столиці.

Читайте також: Деякі COVID-лікарні Києва заповнені більш ніж на 100% – Кличко

Кличко навів статистику, кому видали такі спецперепустки: закладам охорони здоров’я та фармацевтики - 152 тисячі; сфері промисловості (підприємствам з виробництва та реалізації продуктів харчування, оборонної галузі, машинобудування) – 104 тисячі; центральні органи виконавчої влади, державні та комунальні установи та організації отримали загалом 81 тис. спецквитків; військовослужбовці, рятуальники, правоохоронці, органи судової системи – 72 тисячі; підприємства житлово-комунального господарства – 46 тисяч; працівникам ЗМІ видали – 4700 спецперепусток; закладам культури, релігійної та ритуальної сфери – 2700.

Читайте також: У мережі продають спецквитки на транспорт у Києві – столична влада звернулась до поліції

"У понеділок за спецперепустками наземним комунальним транспортом скористалися 200 тисяч пасажирів, метро – майже 152 тисячі людей. У вівторок – 300 тисяч пасажирів скористалися наземним транспортом і майже 210,5 поїздок зафіксували в метро", - зазначив він.

Кличко зазначив, що столичний транспорт курсує у звичайному режимі

Як повідомлялося, у столиці з 5 квітня запровадили більш суворі обмеження, які діятимуть щонайменше до 16 квітня. Громадський транспорт перевозить лише працівників підприємств критичної інфраструктури за спеціальними перепустками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-