Кличко назвав нецивілізованими дії учасників акції під ОП

Кличко назвав нецивілізованими дії учасників акції під ОП

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко засудив дії учасників акції на підтримку активіста Сергія Стерненка під Офісом Президента у суботу, 20 березня.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у Фейсбуці.

«Щодо вчорашніх подій біля Офісу Президента. Можна по-різному ставитися до Володимира Зеленського і до Сергія Стерненка. До політиків і до активістів. Справа - в принципах і повазі, перш за все, до демократичних інституцій влади», - зазначив Кличко.

Так, за словами Кличка, демократія - це справедливість у дотриманні прав кожного громадянина. Але це - і відповідальність кожного громадянина, дотримання ним законів і правопорядку.

«Бо вимагаючи справедливості, не можна робити це нецивілізованими методами. І показувати Україну не надто європейською державою», - наголосив мер Києва, додавши, що українці заплатили велику ціну за те, щоб бути демократичною частиною Європи.

Як повідомляв Укрінформ, увечері в суботу, 20 березня, під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Пізніше поліція заявила, що затримала одного з найагресивніших учасників суботньої акції біля Офісу Президента. Розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК.

Читайте також: Поліція вже провела слідчі дії біля Офісу Президента – Подоляк

Тим часом в ОП підрахували попередні збитки через акцію протесту, оцінивши їх у 2 млн грн.

Приморський райсуд Одеси 23 лютого визнав Сергія Стерненка винним у викраденні людини, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Суд призначив йому покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Читайте також: Збитки від суботньої акції на Банковій оцінили в ₴2 мільйони

До оскарження вироку Стерненку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Водночас Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-