Ткаченко відреагував на відкриття покерного клубу в Будинку профспілок

Ткаченко відреагував на відкриття покерного клубу в Будинку профспілок

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко виступає проти відкриття покерного клубу в Будинку профспілок та вважає неправильним відкриття розважального закладу у місці, де сталися трагічні події Революції гідності.

Про це він написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Оскільки керівництво федерації профспілок, на балансі якого знаходиться Будинок профспілок, не реагує ані на звернення, ані на запити Міністерства культури та інформаційної політики, хочу заявити про свою позицію щодо початку роботи клубу спортивного покеру. Вважаю неправильним відкриття розважального закладу будь-якого напрямку у місці, де сталися трагічні події Революції гідності", - написав Ткаченко.

Він зазначив, що натомість варто було б додатково підтримати Музей Революції Гідності, який частково діє в цьому місці пам‘яті та виконує свою важливу суспільну місію з утвердження цінностей громадянського суспільства та боротьби українців за свої права.

"Здивований, що досі не побачив оцінки, ані юридичної, ані людської з боку одного з лідерів Майдану, нині мера Києва Віталія Кличка. Звісно, я знаю, що КМДА, як і Міністерство культури та інформполітики, не має юридичного впливу на профспілки України. І це цілком логічно, оскільки профспілки апріорі мають бути незалежними у своїй діяльності. Але незалежність – не є вседозволеність. Незалежність – це відповідальність. Зокрема, відповідальність за збереження історії того, якими жертвами вона здобувалася та відстоювалася. Чому до цієї історії не хочуть мати відношення Профспілки та мер Києва - для мене незрозуміло", - написав очільник МКІП.

Читайте також: Розстріли на Інститутській: Кличко розповів у суді про події на Майдані і «ляльководів» Януковича

Ткаченко закликав громадськість, журналістів, юристів, правоохоронні органи, КМДА відреагувати на це неоднозначне рішення. Також він пропонує зробити обговорення цього питання відкритим, провести зустріч за участю керівництва Федерації профспілок України, адвокатів та членів сімей Небесної сотні, МКІП, КМДА, громадськості, журналістів та всіх небайдужих патріотів України.

Як повідомлялося, у Будинку профспілок у Києві на Майдані Незалежності відкрили покерний клуб.

Як раніше повідомило "Слідство.Інфо", у Будинку профспілок на Майдані, який був штабом Революції Гідності і де під час пожежі загинули двоє людей, планують відкрити покерний клуб на тисячу квадратних метрів. Журналісти стверджують, що підвальне приміщення площею близько тисячі квадратів Федерація профспілок віддала в оренду понад півтора року тому, і ці площі планують використовувати для роботи клубу спортивного покеру. Договір оренди розрахований на 10 років.

У Всеукраїнській федерації спортивного покеру спростували інформацію про те, що у Будинку профспілок нібито збираються облаштувати казино. Натомість ідеться про клуб спортивного покеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-