«Перемозі Пальчевського» відмовили у визнанні виборів недійсними

«Перемозі Пальчевського» відмовили у визнанні виборів недійсними

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив у задоволенні позовів від політичної партії “Перемога Пальчевського” щодо визнання протиправними дій ТВК у Києві та встановлення міських виборів у столиці такими, що не відбулися.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті суду.

“Суд, розглянувши позови, де заявниками зазначені кандидати у депутати КМР від Київської міської організації політичної партії «Перемога Пальчевського», а також кандидат на посаду мера Андрій Пальчевський, ухвалив – відмовити у задоволенні позовних вимог, оскільки позивачами не надано суду жодних доказів, які б свідчили про можливі порушення відповідачами вимог Виборчого кодексу, про які йдеться у позовах”, - ідеться в повідомленні.

Зокрема, як зазначається, під час розгляду ОАСК позовних заяв, позивачами не надано до суду та матеріали справи не містять жодних доказів щодо фіксування позивачами чи їх офіційними спостерігачами зазначених ними порушень з боку відповідачів, зокрема, актів про порушення вимог Виборчого кодексу України.

Читайте також: СБУ просять розслідувати російське громадянство Пальчевського

Також позивачами не подано до суду доказів щодо порушення порядку встановлення підсумків голосування на місцевих виборах, не надано доказів щодо подання ними зауважень під час складання і підписання протоколу підрахунку голосів.

У суді нагадують, до ОАСК надійшло 20 виборчих позовів, у яких просили визнати протиправними дії Деснянської, Подільської, Печерської, Шевченківської, Дніпровської, Голосіївської, Дарницької, Солом’янської, Святошинської, Оболонської районних у місті Києві ТВК.

Також суд просили встановити, що чергові вибори Київського міського голови та депутатів до Київської міської ради 25 жовтня не відбулися.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Цьогоріч обирали представників до органів місцевого самоврядування: депутатів обласних, районних рад, а також депутатів місцевих рад та їх голів у 1 439 громадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-