У Маріїнському палаці проводитимуть безкоштовні екскурсії для школярів

У Маріїнському палаці проводитимуть безкоштовні екскурсії для школярів

Фото, відео
Укрінформ
У Маріїнському палаці щочетверга проводитимуть безкоштовні екскурсії для школярів.

Такі екскурсії відбуватимуться за ініціативи дружини Президента Олени Зеленської, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Офісу глави держави.

“Уперше після 12 років реставрації Маріїнський палац – церемоніальну резиденцію Президента України – відкривають для широкого загалу. Всі охочі зможуть відвідати палац у п’ятницю, суботу та неділю, з 10:00 до 17:00. А з ініціативи першої леді Олени Зеленської відтепер щочетверга у Маріїнському палаці проводитимуть безкоштовні екскурсії для школярів”, - ідеться в повідомленні.

В ОП розповіли, що перша екскурсія відбулася напередодні Дня знань за особистої участі першої леді.

Зазначається, що Олена Зеленська провела дітей залами та кімнатами палацу й розповіла про церемоніальні заходи, протокол зустрічі офіційних делегацій, етикет офіційних обідів, поділилася своїми спогадами та враженнями від зустрічей з лідерами інших держав та їхніми подружжями й навіть розкрила таємницю президентської булави.

Разом з дружиною Президента діти побували в церемоніальній залі, залі переговорів, ознайомилися з експозицією картин, наданих палацу Національною академією образотворчого мистецтва і архітектури, та колекцією пам’ятних подарунків президентам України.

«Відкриття Маріїнського палацу після дванадцятирічної реставрації – справді важлива подія, бо українці мають право бачити всі здобутки та культурну спадщину нашої країни. Я дуже рада, що першими його відвідувачами стали діти, школярі, і, користуючись можливостями, які надає статус дружини Президента, хочу зробити символічний подарунок до Дня знань для всіх школярів України та запросити їх на безкоштовні екскурсії палацом», – сказала Зеленська.

Читайте також: Київський парк "Наталка" отримав премію за ландшафтну архітектуру

Безкоштовні екскурсії Маріїнським палацом для організованих груп школярів проводитимуть щочетверга. Кожну екскурсію буде адаптовано з урахуванням типу навчального закладу, віку школярів і специфіки історичного періоду, який вони зараз вивчають. Потрапити до Маріїнського палацу може кожна школа України, попередньо залишивши заявку на сайті www.m-palace.com.ua.

Як повідомлялося, церемоніальна резиденція Президента України, яка розміщується в Маріїнському палаці, стане доступною для екскурсій з 4 вересня.

Маріїнський палац є визначною пам'яткою палацової архітектури стилю бароко та внесений до реєстру пам’яток національного культурного надбання. Після відновлення державної незалежності України у 1991 році палац став офіційною резиденцією глави держави.

Фото: www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-