Вolt відповіла на вимогу Кличка прибрати столичний прокат самокатів

Вolt відповіла на вимогу Кличка прибрати столичний прокат самокатів

Укрінформ
Прокат електросамокатів не заборонений в Україні, тож у київської влади немає підстав вимагати від бізнесу отримувати на це дозвіл.

Так на заяву мера Києва Віталія Кличка про те, що відкриття прокату електросамокатів не було погоджено, відповіла компанія Bolt, повідомляє Укрінформ.

У компанії підкреслили, що за Конституцією діє принцип "все, що прямо не заборонено законодавством, дозволено". Заборони на продаж, прокат та управління электросамокатами в законодавстві України немає, зазначають в Bolt.

У заяві сказано, що концепція сервісу не передбачає спорудження стаціонарних місць для паркування, користувачі можуть залишати самокати в певних місцях, де їх знайдуть інші клієнти, згідно з правом користуватися громадським простором міста.

Читайте також: Кличко закликає Bolt прибрати незаконний прокат електросамокатів

Влада Києва не може вимагати від бізнесу отримувати погодження та дозволи, які не передбачені законодавством, нагадують у Bolt, посилаючись на закон про перелік документів дозвільного характеру у сфері госпдіяльності.

Також в Bolt стверджують, що компанія сприяє розробці законопроєктів, які встановлювали б правила безпеки руху на особистому легкому електротранспорті. На цей час такі правила не закріплені в законодавстві.

Як повідомлялося, компанія Bolt 7 серпня запустила в Києві сервіс прокату електросамокатів. На наступний день мер столиці Віталій Кличко заявив, що Bolt розмістила пункти прокату електросамокатів в Києві без узгодження з міською владою і закликав компанію прибрати їх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-