З Подільського мосту вкрали 12 тросів - Кличко заявив про саботаж

З Подільського мосту вкрали 12 тросів - Кличко заявив про саботаж

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко звернувся до правоохоронних органів через викрадення із будівельного майданчика на Подільсько-Воскресенському мосту 12 нових вантів, які мають тримати конструкцію.

Як передає Укрінформ, про це Кличко повідомив у Фейсбук.

“Я звернувся до правоохоронних органів, зокрема до поліції, щодо бандитських дій, які відбулися вчора на Подільсько-Воскресенському мосту. Молодики спортивної статури у складі приблизно 15 осіб, що були одягнені в спецодяг дорожників, відтіснили та заблокували співробітників охорони мостового переходу. Нападники загнали на міст дві вантажівки і автокран, завантажили та вивезли з будівельного майданчика 12 нових вантів, що місто отримало від німецького виробника. Це троси, які мають тримати конструкцію мосту”, - повідомив Кличко.

Він нагадав, що замовником будівництва об’єкту є комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва".

За словами Кличка, представники замовника терміново звернулись до Національної поліції щодо скоєння злочину та надали інформацію з камер відеоспостереження з чітким зображенням автотранспорту зловмисників. Потерпілі охоронці надали свідчення правоохоронцям.

Наразі відкрито кримінальне провадження і триває слідство, зазначив мер.

“Цікаво, що через кілька годин після інциденту замовник будівництва отримав лист від одного із субпідрядників про бажання того забрати ванти з об’єкта. Хочу наголосити, що місто сьогодні робить все, щоб добудувати Подільсько-Воскресенський мостовий перехід і відкрити в кінці року автосполучення ним. За всі ванти місто розрахувалося. І я розцінюю подібні дії підрядників та субпідрядників як нахабний саботаж і зумисне затягування термінів будівництва”, - підкреслив Кличко.

Читайте також: Кличко каже, що будівництво Подільсько-Воскресенського мосту не зупинятимуть

Мер запевнив, що такий важливий для столиці і киян об’єкт як Подільсько-Воскресенський міст буде добудований. Зокрема, спочатку буде відкрито рух автомашин мостом, а наступним етапом стане будівництво метро на Троєщину.

Як повідомлялося, Подільсько-Воскресенський міст зводять уже 27 років, строк здачі постійно відкладають. За цей час неодноразово змінювався загальний кошторис будівництва. Столична влада планує запустити рух цим мостом до кінця цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-