У Києві стартував онлайн-пробіг під каштанами

У Києві стартував онлайн-пробіг під каштанами

Укрінформ
У Києві в неділю, 31 травня, до Дня міста розпочався онлайн-пробіг під каштанами.

Старт пробігу транслювали на сторінці "Пробіг під каштанами" у Facebook.

Пробіг стартував від пам'ятника засновникам Києва, учасники пробігу біжать по тротуару, дороги в Києві не перекривали.

За задумом організаторів, за всіх киян бігтиме команда амбасадорів, які подолають дистанцію 5 км вулицями Києва. Організатори пропонують киянам приєднатися до пробігу в онлайні – подивитися трансляцію та зробити благодійний грошовий внесок – 100 гривень. Кошти спрямують на потреби українських лікарів та медичних установ – Центру дитячої кардіології, кардіохірургії МОЗ України та інших.

Як повідомляє Київська міська рада, цього року за всіх киян дистанцію подолають: Київський міський голова Віталій Кличко; міністр молоді та спорту України, олімпійський чемпіон з фехтування Вадим Гутцайт; лікар Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, заслужений лікар України Володимир Жовнір; учасник бойових дій в АТО у складі ОБСП «Донбас», 2015-2016 рр. діючий резервіст оперативного резерву першої черги ЗСУ, директор Київського міського Палацу ветеранів Віктор Шевченко; представник збірної команди Ігор Нескорених Максим Єрмохін; тренерка пробігу, призерка Олімпійських ігор з легкої атлетики Христина Струй; переможниця 1-го благодійного заходу «Пробіг під каштанами» Наталія Лєбєдєва; представниця найчисленнішої корпоративної команди, заступник голови правління «Райффайзен Банку Аваль» Наталія Гуріна.

Також у КМДА зауважують, що в ефірі телеканалу «Київ» триває святкова програма. Після пробігу в ефірі телеканалу «Київ» можна буде побачити і почути радіоконцерти гуртів:

  • «ADAM» – 13:15;

  • «On I Ona» – 14:15;

  • гурт [О] – 15:25;

  • «Нумер 482» – 16:10;

  • «Green Grey» – 16:45. Виступ гурту і закриє святковий марафон в ефірі.

Також повідомляють, що готують кілька святкових сюрпризів і для користувачів соціальних мереж. Столичні колективи створюють святкові ролики, які розповсюдять у соцмережах, на Youtube-каналах, на своїх сайтах.

Читайте також: Столиця України відзначає День Києва

Так, Академічний камерний хор «Хрещатик» створив хорову версію пісні Ігоря Шамо та Дмитра Луценка «Як тебе не любити, Києве мій!».

Київський академічний муніципальний духовий оркестр підготував відеоролик пісні-привітання «Щастя, добра і любові».

Відеопривітання піснею «Україна – рідний край» записав Київський академічний ансамбль української музики «Дніпро».

Гала-концерт лауреатів і учасників Всеукраїнського фестивалю хорового мистецтва «Пісня над Дніпром-2020» імені Анатолія Авдієвського покажуть на Youtubе-каналі UA:ESTRADA.TV.

Також у мережі покажуть гала-концерт «Світові шедеври» за участю артистів та оркестру Київського національного академічного театру оперети.

31 травня о 20:00 відбудеться трансляція концерту Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л. Ревуцького у запису, присвяченого Дню Києва.

Жителі міста, які цими вихідними близько 20:00 проходитимуть повз будівлю Київського академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва, що на вул. Межигірській, 2, зможуть побачити музичне вітання артистів з балкона фасаду театру.

У Київській міській раді нагадують, що на День Києва розпочнеться сезон роботи столичних фонтанів.

Столичні фонтани працюватимуть до 30 вересня, щопонеділка у роботі фонтанів робитимуть перерву для проведення необхідних технічних робіт.

Фото: facebook.com/Probegpodkashtanami

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-