Комунальники запевняють, що вода у кранах киян абсолютно безпечна

Комунальники запевняють, що вода у кранах киян абсолютно безпечна

Укрінформ
Питна вода у Києві абсолютно безпечна з епідемічної точки зору. Додаткові заходи з очищення і знезараження питної води у зв’язку із запровадженням карантину не потрібні.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Київводоканалу.

Як зазначається у повідомленні, відповідно до інформації Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) стосовно питної води, коронавірус Covid-19 у воді не живе та легко піддається окисленню. Дезінфекція на етапі водопідготовки знищує будь-які віруси.

"Київводоканал готує та безперебійно подає чисту та безпечну питну воду 24 години на добу 7 днів на тиждень. Наразі в лабораторіях Київводоканалу – як і завжди – ми прискіпливо вивчаємо кожну пробу води, які щоденно відбираються на виході з наших водопровідних станцій та у 35 контрольних точках на водопровідних мережах по всьому місту. Ми цілодобово дбаємо, щоб у своїх домівках кияни мали гарантовано безпечну питну воду", - наголосив голова правління - генеральний директор Київводоканалу Дмитро Новицький.

Крім того, питна вода з автоцистерн Київводоканалу, яку подають до будинків, що тимчасово відключені від водопостачання через аварійні ситуації, також абсолютно безпечна і придатна для пиття та приготування їжі. Усі автоцистерни проходять належну обробку та дезінфекцію перед кожним наповненням.

Водопровідна вода з легким присмаком та запахом хлору – це гарантовано безпечна вода, заявили у компанії. "Якщо вам не подобається запах і присмак хлору, його легко можна позбутися, якщо набрати воду в певну ємність і дати їй трошки відстоятись. В якості запобіжних заходів проти вірусу Covid-19 кип'ятити воду не потрібно", - зазначили у Київводоканалі.

Там також підкреслили, що за даними ВООЗ, "на сьогодні немає жодних доказів того, що вірус Covid-19 передається через каналізаційні системи, з очищенням стічних вод або без них".

Читайте також: Київ скували затори

Таку ж позицію озвучив Федеральний інститут безпеки та гігієни праці Німеччини (BauA): "Передача вірусу Covid-19 через каналізаційні мережі малоймовірна, адже основним джерелом передачі є повітряно-крапельний шлях через дихальні шляхи або через руки, що контактують зі слизовою оболонкою носа, рота чи кон’юнктиви".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-