Київ засипле снігом - прогнозують хуртовини та ожеледицю

Київ засипле снігом - прогнозують хуртовини та ожеледицю

Оновлено
Укрінформ
У Києві 5 лютого очікуються значні опади, приріст снігового покриву – до 10 см, а на дорогах ожеледиця.

Про це повідомляє Офіційний портал Києва з посиланням на Укргідрометцентр.

"Унаслідок впливу південного циклону у столиці очікується зміна погодних умов. Так, протягом доби 5 лютого – значні опади переважно у вигляді мокрого снігу, вранці та вдень пориви північно-східного вітру 15-20 м/с, хуртовини, на дорогах ожеледиця, утворення снігового покриву висотою 5-10 см (1 рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться у повідомленні.

У КМДА закликають водіїв бути уважними та обережними на автошляхах столиці, не паркувати авто обабіч вулиць та доріг, аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки.

За можливості рекомендується утриматися від поїздок на власному транспорті та скористатися громадським.

Читайте також: В Україну йдуть снігопади — де замете найбільше

Окрім того, з метою попередження травматизму та уникнення аварійних ситуацій, киян просять бути обережними, пересуваючись містом, і дотримуватись порад під час ожеледиці.

Пішоходам рекомендується рухатись тротуарами з обережністю, переходити дорогу тільки в установлених для цього місцях, бути обачними.

Водіїв закликали за можливості утриматися від поїздок на приватних авто, аби не заважати роботі спецтехніки та не спричиняти заторів на автошляхах столиці. На час опадів рекомендується надати перевагу громадському транспорту для пересування містом.

Окрім того, водіїв просять не паркувати автомобілі на узбіччях доріг та у непередбачених для цього місцях. Авто, що заважатимуть проходженню снігоприбиральної техніки, евакуюватимуть.

Підприємства КК «Київавтодор» уважно слідкують за змінами погодних умов та відповідно до актуальної синоптичної ситуації вживають необхідних заходів для безпечного пересування киян і гостей столиці. Дорожники готові залучити до роботи 418 одиниць снігоприбиральної техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-