Законопроєкт про працю: профспілки прийшли під Кабмін

Законопроєкт про працю: профспілки прийшли під Кабмін

Фото
Укрінформ
У Києві під будівлею Кабінету міністрів України проходить акція протесту профспілок "Хвиля гніву" проти законопроєкту про працю.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в ній беруть участь кілька тисяч осіб.

Серед учасників акції - Київська міська рада профспілок та її членські організації, представники всеукраїнських профспілок та обласних профоб'єднань, трудових колективів, громадських організацій.

Під Кабміном проходить акція протесту профспілок "Хвиля гніву" / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Учасники акції тримають в руках прапори профспілок, які представляють, та висловлюють протест проти проєкту закону "Про працю" (№ 2708), зареєстрованого у Верховній Раді, та низки інших законопроєктів, які, на їхню думку, не відповідають Конституції України, міжнародним актам, містять норми, що звужують трудові та соціально-економічні права й гарантії працівників.

На місці працюють правоохоронці, поліція діалогу, медики.

Зараз рух вулицею Грушевського у Києві перекрито.

Читайте також: "Хвиля гніву": профспілки вийшли на акцію проти законопроєкту "Про працю"

Як повідомили Укрінформу у поліції діалогу, згідно з заявкою ініціаторів акції, захід триватиме близько двох годин, проте коли відновиться рух на вулиці Грушевського, уточнити не можуть.

Як повідомляв Укрінформ, урядовий законопроєкт №2708 "Про працю" зареєстрований у Верховній Раді 28 грудня 2019 року.

Законопроєкт передбачає п'ять ключових нововведень: збереження та розширення соціальних прав працівників; збільшення кількості легальних робочих місць; рівні можливості для чоловіків і жінок у сфері праці; підвищення доходів працівників по всій Україні; гармонізація українського законодавства з європейським.

Федерація профспілок України виступила проти цього законопроєкту, оскільки вважає, що він обмежує права робітників, та анонсувала протестні акції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-