Кличко показав, як хижакам у зоопарку влаштовують “полювання на здобич”

Кличко показав, як хижакам у зоопарку влаштовують “полювання на здобич”

Відео
Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко нагадав, що реконструкція першої черги Київського зоопарку триває, і показав, як працівники зоопарку годують тигрів та левів.

Відео мер розмістив на своїй сторінці у Facebook.

«Роботи з реконструкції першої черги столичного зоопарку тривають і взимку. Щоб уже навесні відвідувачі змогли оцінити нову вхідну групу, яка тепер буде на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Також відкриють новий універсальний вольєр для тварин і птахів та приматник. До кінця ж наступного року в Київському зоопарку з’явиться підземний океанаріум», – написав Київський голова.

Також мер зазначив, що життя мешканців зоопарку йде своїм звичаєм.

«Хижакам, наприклад, аби вони не нудьгували, фахівці створюють ситуацію «полювання на здобич». Можуть покласти у вольєрах левів, тигрів, вовків та гієн м’ясо десь на високу колоду, а десь – підвісити на мотузку. І звірі, як у природних умовах, добувають собі їжу», – розповів Кличко.

Читайте також: Аномальна тепла зима не дає заснути ведмедям у "Синевирі"

Він зауважив, що відвідувачів узимку, зважаючи на погоду, в зоопарку небагато, але мешканці зоопарку завжди раді гостям, які приходять подивитися на них, сфотографуватися.

Як відомо, перша черга реконструкції Київського зоопарку розпочалась наприкінці грудня 2017 року. У грудні 2019 року у КМДА заявили, що роботи з третьої черги реконструкції Київського зоопарку розпочнуться у 2020 році. Серед запланованих робіт – завершення приматника на 7 тисяч кв. м та створення максимально природних умов для утримання тварин, з відкритими просторами та куточками для усамітнення і відпочинку мавп.

У приміщеннях нової вхідної групи на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної буде встановлено сучасне інженерне обладнання. Також поблизу входу розмістяться заклади харчування та океанаріум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-