Океанаріум і не тільки: що нового планують у столичному зоопарку

Океанаріум і не тільки: що нового планують у столичному зоопарку

Укрінформ
Роботи з реконструкції Київського зоопарку продовжаться і наступного року.

Про це розповів заступник голови КМДА В’ячеслав Непоп, повідомляє преслужба міської влади.

«Реконструкція Київського зоопарку враховує потреби тварин та орієнтована на підвищені очікування відвідувачів. З одного боку ми створюємо простір для тварин, який не завдає їм зайвого стресу і дає можливість розвиватися в умовах, наближених до природних. З іншого боку, ми розуміємо, що Київський зоопарк розташований в центрі міста, і його щодня відвідують тисячі людей. Про них також потрібно подбати. Зокрема, про безбар’єрний доступ для маломобільних відвідувачів. Усі ці потреби враховує проєкт реконструкції», - сказав Непоп.

Він зазначив, що серед запланованих робіт – завершення приматника на 7 тисяч кв. м. та створення максимально природних умов для утримання тварин, з відкритими просторами та куточками для усамітнення і відпочинку мавп.

У приміщеннях нової вхідної групи на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної буде встановлене сучасне інженерне обладнання. Також поблизу входу розмістяться заклади харчування та океанаріум.

Читайте також: Київський зоопарк випустив на волю молодого зубра

У 2020 році розпочнуться роботи з третьої черги реконструкції зоопарку. Вони передбачають облаштування господарської та наукової частин, будівництва паркінгу та другої вхідної групи в зоопарк з боку вулиці Зоологічної.

На сьогодні у Київському зоопарку вже облаштовані три озера з сучасною кількарівневою системою очищення – декоративне з «садом каменів», коропове з альтанкою в японському стилі та пеліканове озеро з будівлею для зимування птахів. Завершуються роботи в універсальному вольєрі неподалік входу. Проведена реконструкція амфітеатру. Також проводяться інтенсивні роботи з будівництва нової вхідної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-