Учнівський е-квиток у Києві запустять із грудня

Учнівський е-квиток у Києві запустять із грудня

Укрінформ
У грудні 2019 року почнуть випускати електронні учнівські квитки.

Про це під час брифінгу поінформував директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас впроваджений електронний квиток, ним вже користуються кияни. Пільговики користуються карткою киянина. Наші учні також є пільговиками, ми вже створили реєстр учнів. 24 жовтня Київрада проголосувала зміни до програми “Турбота”. Таким чином ми маємо можливість починати вже випускати картки учня", - сказав Назаров.

Він повідомив, що наступного тижня у мобільному додатку Kyiv Smart City з'явиться можливість у батьків замовити картку учня.

"Картка учня буде оранжевого кольору, з іншого боку буде фотографія дитини, дані про те, де вона навчається. Таким чином батьки зможуть замовляти ці картки, і з грудня ми почнемо їх масово випускати. Ми плануємо протягом двох, максимум трьох місяців всім учням, це більше 300 тисяч, видати такі картки", - розповів він.

Читайте також: У столичній мерії сказали, коли е-квиток запрацює “на повну"

За його словами, саме батьки будуть замовляти картки, а отримуватимуть їх у школі. "Це буде безліміт, вони зможуть скористатися як наземним, так і підземним транспортом. Також батьки зможуть відстежити, де дитина сьогодні їздила", - повідомив Назаров.

У майбутньому учнівський е-квиток буде інструментом для користування електронним учнівським кабінетом із онлайн-щоденником та завданнями. Також із його допомогою школярі отримуватимуть обіди у їдальнях.

У березні 2020 року планують випустити 100% електронних учнівських квитків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-