У “Слузі народу” анонсували обговорення закону про столицю з киянами

У “Слузі народу” анонсували обговорення закону про столицю з киянами

Укрінформ
Автори законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про столицю України - місто-герой Київ», що був ухвалений в першому читанні, планують 5-6 жовтня розпочати громадське обговорення документа з мешканцями столиці.

Про це журналістам у кулуарах парламенту повідомив голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, співавтор відповідного законопроєкту Олександр Ткаченко «Слуга народу», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми готові до публічного широкого обговорення цього закону з киянами, що вже розпочнемо на ці вихідні, а також з усіма експертами. Нам також було приємно, що європейські колеги погодилися долучитися до розробки проєкту, у тому числі це ті, хто проходили період трансформації своїх великих міст у Східній Європі. Ми із задоволенням будемо використовувати їхній досвід», - сказав Ткаченко.

Водночас він спростував інформацію про те, що положення ухваленого законопроєкту суперечить нормам Конституції.

Читайте також: Кличко розповів про урядову перевірку КМДА - майже у кожному підрозділі

«Нічого там такого, що суперечить Конституції немає. Навпаки - туди закладаються сенси, які дозволяють киянам нарешті відчути себе не просто дотичними, а учасниками формування влади в столиці», - зазначив депутат.

При цьому парламентарій підкреслив, що «мер буде сильним, тому що йому повертаються повноваження, які існують у всіх інших містах України». За його словами, ці повноваження пов’язані з правом визначати стратегію міста, розпоряджатися коштами.

«Наразі ці повноваження поєднані у двох посадах - голови КМДА і мера міста. А ще існує Київська рада, яка чомусь вирішує на кшталт того, кому яку земельну ділянку віддати… А цей закон вводить чіткі розмежування влади між різними її гілками», - уточнив нардеп.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт 2143-3 "Про місто Київ - столицю України". Документ підтримали 244 народні депутати. Авторами законопроєкту є група народних депутатів від фракції "Слуга народу": Олександр Ткаченко, Дмитро Гурін, Ганна Бондар, Давид Арахамія, Олександр Корнієнко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-