Смертельна стрілянина під Києвом: у поліції розповіли про слідство і поранених копів

Смертельна стрілянина під Києвом: у поліції розповіли про слідство і поранених копів

Відео
Укрінформ
Начальник поліції Києва Андрій Крищенко призначив службову перевірку за фактом застосування правоохоронцями зброї проти чоловіка, який поранив двох спецпризначенців у Хотянівці Київської області.

Про це Крищенко сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він назвав “нормальною процедурою” відкриття Державним бюро розслідувань кримінальної справи через цю стрілянину.

"Це нормальна процедура. Так повинні перевірити дії поліцейських. Крім цього, мною призначена службова перевірка, матеріали якої ми потім надамо в ДБР", - заявив Крищенко.

Він також зазначив, що слідчий у кримінальному провадженні надав дозвіл на оприлюднення деяких фрагментів відео, знятого на місці події в Хотянівці.

"Ми надамо відео вам, яке нам дозволить слідчий, частину відео. І, я думаю, ні в кого не залишиться сумнівів в правомірності дій наших поліцейських",- зазначив Крищенко.

Також він поінформував, що у загиблого зловмисника правоохоронці потім вилучили кілька паспортів на різні прізвища, інших держав. За словами Крищенка, експертизи цих документів вже призначено.

Читайте також: У поліції затримання терориста з мосту Метро назвали "блискучою операцією"

У свою чергу командир КОРДу повідомив, що в одного правоохоронця - поранення плеча і наскрізне поранення передпліччя, в іншого - сліпе поранення груднини.

"На щастя, куля не проникла через верхню частину бронежилета, застрягла... і також у нього поранення кисті", - уточнив командир КОРДу.

Крищенко додав, що поранені правоохоронці знаходяться в госпіталі МВС, і їм надається необхідна допомога.

Як повідомлялося, 2 жовтня у селі Хотянівка Київської області працівники підрозділу КОРД під час затримання ліквідували правопорушника, який почав стріляти у бік спецпризначенців і поранив двох з них.

Убитим виявився громадянин Грузії, засуджений на території іншої держави до 22-х років позбавлення волі за створення банди, викрадення людей і зберігання вогнепальної зброї.

За даними поліції, цей іноземець десять днів тому на Оболоні стріляв у правоохоронців, які намагалися перевірити у нього документи.

ДБР відкрила кримінальне провадження за фактом умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині (ч. 1 ст. 115 ККУ) та розслідує обставини застосування зброї працівниками підрозділу Нацполіції «КОРД» під час затримання зловмисника на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-