Рейдери намагалися “віджати” у ДУС приміщення на Банковій

Рейдери намагалися “віджати” у ДУС приміщення на Банковій

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України попередила рейдерське захоплення приміщення у столиці на вулиці Банковій, яке перебуває на балансі Державного управління справами.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що відчуження майна планувала група ділків, які залучили до протиправної діяльності приватного нотаріуса. Вони на підставі підроблених документів здійснили незаконну перереєстрацію об’єкта нерухомості державної форми власності вартістю понад 5 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали одного зі зловмисників – адвоката, згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального України, при спробі перепродажу рейдерськи захопленого об’єкта за 130 тисяч доларів.

Завдяки діям СБУ приміщення наразі знаходиться під арештом, вживаються необхідні заходи для його повернення до державної власності. 

Читайте також: СБУ викрила “чорних” держреєстраторів, що діяли на Київщині

У межах розпочатого кримінального провадження проводяться невідкладні слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ч. 3 ст. 15 (замах на злочин) ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, задіяних у рейдерській схемі.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-