МАУ припиняє польоти між Києвом та Алмати - дорого облітати Росію

МАУ припиняє польоти між Києвом та Алмати - дорого облітати Росію

Укрінформ
"Міжнародні авіалінії України" з 27 жовтня 2019 року припинять виконання постійних рейсів між Києвом та Алмати (Казахстан) у зв’язку зі збитками, що спричинені необхідністю облітати РФ.

Про це заявили у пресслужбі МАУ.

"З початком зимової навігації, 27 жовтня, авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" припиняє виконання власних прямих регулярних рейсів між Києвом і Алмати. Пасажири МАУ, як і раніше, зможуть дістатися до Казахстану завдяки код-шеринговій угоді з авіакомпанією Air Astana на маршрутах до Нур-Султана та Алмати. Рішення зупинити польоти прийнято у зв'язку з негативною рентабельністю рейсу, викликаною необхідністю облітати територію Російської Федерації", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заборона використання повітряного простору РФ для українських перевізників призвела до збільшення тривалості рейсу Київ – Алмати – більше ніж на годину з 5 годин 20 хвилин до 6 годин 35 хвилин. Відповідно авіакомпанія зазнала додаткових витрат, які не може покрити навіть з урахуванням ефекту від транзитних перевезень.

Читайте також: МАУ є збитковою, хоч у 2019 році й поліпшила фінрезультат - голова наглядової ради

"Рішення це вимушене і логічне. Воно пов'язане з труднощами в реалізації хабової моделі, які були неодноразово озвучені раніше. Втрати понад $7 млн не дозволяють нам надалі виконувати збитковий рейс", – зазначив президент МАУ Євген Дихне.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2018 року МАУ припинила виконувати власні рейси до Нур-Султана (Казахстан) у зв’язку зі збитками у розмірі 7,28 млн доларів США, які були накопичені впродовж 2016-2018 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-