Кличко подав у Раду свій законопроєкт про столицю

Кличко подав у Раду свій законопроєкт про столицю

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко подав до Верховної Ради альтернативний законопроєкт про столицю.

Про це він поінформував під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми запропонували альтернативний законопроєкт, який зараз зареєстрований у Верховній Раді, де чітко прописано, що все повинно рухатися для того, щоб можливість для киян залишилась обирати владу. І ця влада повинна бути виключно відповідальна перед киянами, а не призначати цю владу", - сказав Кличко.

Кличко наголосив, що будь-який законопроєкт повинен передусім пройти громадське обговорення.

Читайте також: Кличко просить парламент розпустити Київраду

"Якщо ми говоримо про новий закон про столицю, нам потрібно чітко визначити, чим він викликаний. Ознайомитися із законопроєктом, тим, який був поданий, у нас немає можливості. Ходять різні версії цього закону. Можу чітко сказати, що та версія, яка зараз "гуляє" в ЗМІ, це не законопроєкт, де йдеться про самоврядування, де йдеться про децентралізацію, а навпаки. Я переконаний, що будь-який законопроєкт повинен бути обговорений в першу чергу з киянами, і в жодному разі не забирати можливість обирати владу, яка виключно відповідальна перед киянами", - наголосив Кличко.

Як повідомлялось, у Верховній Раді 13 вересня зареєстрований проєкт закону "Про внесення змін до Закону України "Про столицю України - місто-герой Київ", який передбачає проведення позачергових виборів мера та міськради 8 грудня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-