У Києві викрили конвертцентр, що за рік

У Києві викрили конвертцентр, що за рік "відмивав" мільярд

Укрінформ
У Києві СБУ припинила діяльність потужного конвертаційного центру із загальним обсягом понад 1 мільярд гривень на рік.
Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Зловмисники на замовлення «клієнтів» здійснювали фінансові операції з використанням низки фіктивних підприємств для незаконного переведення коштів у готівку з метою ухилення від податкового навантаження та виведення грошей у «тіньовий» сектор економіки. Серед замовників протиправних послуг були представники комерційних структур реального сектору економіки Київщини та низка державних підприємств", - йдеться у повідомленні.

Оперативники спецслужби встановили, що протиправний бізнес діяв з 2017 року.

Під час санкціонованих слідчих дій у Києві в офісних приміщеннях, автомобілях та за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили понад 130 печаток фіктивних комерційних структур, держпідприємств та понад 4 мільйони готівки в різних валютах у гривневому еквіваленті. Також виявлено установчі, реєстраційні документи та печатки «офшорних» компаній, які використовували для виведення коштів за кордон із подальшим псевдоінвестуванням та їх легалізацією через купівлю рухомого і нерухомого майна.

Крім того, у фігурантів вилучено комп’ютерну техніку, електронні ключі та носії інформації, що містять фінансово-господарську та бухгалтерську документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.

Читайте також: На Львівщині викрили конвертцентр, через який щомісяця проходило 500 мільйонів

Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-