Стоп-амброзія: у Києві знищують рослину-алерген

Стоп-амброзія: у Києві знищують рослину-алерген

Укрінформ
У Києві проводять комплекс заходів, спрямованих на локалізацію та ліквідацію вогнищ небезпечного карантинного бур’яну – амброзії полинолистої.

Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований, інформує пресслужба столичної влади.

"Під час цвітіння кожна амброзія утворює мільярди пилкових зерен, які потім переносяться на великі відстані, викликаючи у людини важке алергічне захворювання – поліноз. Районні комунальні підприємства з утримання зелених насаджень комплексно борються із рослиною на балансових територіях. Зокрема, скошують і виривають із коренем алерген, а також обробляють територію, де вона росте, спеціальним препаратом “Стоп-амброзія””, - сказав він.

За інформацією фахівців КО “Київзеленбуд”, найдієвішим способом боротьби з амброзією є виривання рослин із коренем. На великих площах проводять систематичне викошування. Найкраще викошувати амброзію безпосередньо перед початком цвітіння, коли суцвіття вже є, проте ще не розкрилися, тобто у період із середини липня до початку серпня.

Читайте також: Не рубай тополю: Супрун "реабілітувала" пух

«Разом із тим, працівники підприємства постійно обстежують підпорядковані території для виявлення вогнищ амброзії та їхньої першочергової ліквідації. Також для знищення амброзії використовують препарат із лаконічною назвою «Стоп-амброзія», виготовлений на основі природного мінералу бішофіту. При потраплянні на листя рослини-алергену – проникає всередину та змушує її в’янути. Якщо провести обробку на початку цвітіння, то рослина стає неалергенною і нефертильною, тобто її насіння не здатне розмножуватись. Препарат можна використовувати у населених пунктах, оскільки він безпечний для людей та тварин», – додав Мальований.

Із переліком територій, де здійснено заходи боротьби з амброзією полинолистою із 12 серпня до 6 вересня цього року, можна ознайомитись за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-