Місто для людей, а не машин: Києву обіцяють нову транспортну політику

Місто для людей, а не машин: Києву обіцяють нову транспортну політику

Укрінформ
Постійна комісія Київради з питань транспорту, зв’язку та реклами підтримала міську цільову програму розвитку транспортної інфраструктури Києва на 2019-2023 роки.

Про це повідомляє пресслужба Київради.

"Відповідна програма має на меті запровадження нової транспортної політики. Зокрема планується відійти від автомобілецентризму і зробити столичну інфраструктуру зручною в першу чергу для маломобільних груп населення, пішоходів, велосипедистів і громадського транспорту", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, пріоритет надаватимуть розвитку електротранспорту, у планах - об’єднання лівобережної та правобережної трамвайних мереж.

Читайте також: Киянам обіцяють п'ять оновлених станцій швидкісного трамвая вже восени

“У цій програмі ми по кроках деталізували новий принцип організації простору: не місто для машин, а місто для людей. І чим менш мобільний учасник руху, тим більше переваг він повинен мати. У такій системі координат буде розвиватися громадський транспорт: оновлення рухомого складу, будівництво метро на Виноградар і на Троєщину, створення зручних пересадних вузлів з міською електричкою”, – наголосив голова постійної комісії Київради з питань транспорту Олексій Окопний.

Окрім того, зазначається, що цільова програма має на меті змінити модель управління транспортною інфраструктурою міста. Йдеться про впровадження систем безготівкової оплати проїзду в громадському транспорті та електронного квитка з широким набором тарифів. Також у програмі закладені витрати на будівництво нових станцій метрополітену.

Читайте також: "Київпастранс" звільнить всіх кондукторів

Загальний бюджет програми, розрахованої на п’ять років, становить 83,4 млрд грн. Більшу частину – 76,1 млрд – фінансуватиме місто, решта надійде з держбюджету, а також від інвесторів та кредиторів.

Проєкт програми мають розглянути на одному з пленарних засідань Київради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-