"Київпастранс" звільнить всіх кондукторів

Укрінформ
КП "Київпастранс" з 1 листопада скоротить посаду кондуктора у зв'язку з переходом на автоматизовану систему обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті. Натомість кондукторів перепрофілюють в контролерів.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі “Київпастрансу”.

“Відповідно до наказу по «Київпастранс» від 15.08.2019 року «Про внесення змін до організаційної структури філій» з 01.11.2019 року посада контролера-касира буде скорочена на підставі розпорядження виконавчого органу (Київської міської державної адміністрації) від 26.10.2018 року № 1934 «Про введення в дослідну експлуатацію автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Києва незалежно від форм власності»”, - повідомили у підприємстві.

Водночас, у підприємстві зазначили, що контролери-касири попереджені про скорочення посади у встановленому порядку, передбаченому Законом України.

“Також їм запропоновані вакантні посади контролера пасажирського транспорту, інші посади та професії підприємства. При звільненні контролерам-касирам буде виплачена вихідна допомога у розмірі, визначеному законодавством”, - повідомили у відомстві.

Водночас, у Департаменті транспортної інфраструктури КМДА підтвердили цю інформацію зазначивши, що кондукторів перепрофілюють у контролерів.

Читайте також: У Київському метро відновили систему продажу Kyiv Smart Card

“На сьогодні ж потреба в 600 контролерах підприємства, проте з часом їх кількість може збільшитись” - зазначили у Департаменті.

Як відомо, 30 жовтня завершується дослідна експлуатація електронного квитка та громадський транспорт столиці повністю переходить на автоматизовану систему оплати проїзду. Із 1 листопада 2019 року сплатити за проїзд у муніципальному громадському транспорті можна буде тільки безготівково – за допомогою Єдиного електронного квитка, картки киянина або картки метро, яка незабаром буде вилучена з обігу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-