Росіянину загрожує шість років за “мінування” вокзалу у Києві

Росіянину загрожує шість років за “мінування” вокзалу у Києві

Укрінформ
Громадянину Російської Федерації, який наприкінці серпня надав неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на залізничному вокзалі міста Києва, повідомлено про підозру.

Про це інформує пресслужба прокуратури Києва.

“Київською місцевою прокуратурою №9 повідомлено про підозру 29-річному громадянину Російської Федерації, який надав неправдиве повідомлення про підготовку вибуху на залізничному вокзалі міста Києва”, - йдеться у повідомленні.

Як встановлено слідством, 29 серпня 2019 року чоловік зателефонував на телефон спецлінії “102” та повідомив оператора про те, що у камерах схову на першому та другому поверхах вокзального комплексу ст. Київ-Пасажирський та у залах очікування знаходяться вибухові пристрої.

Зазначається, що правоохоронці та піротехніки, які виїжджали місце події, жодних вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин не виявили.

Проведеними слідчими діями “мінера” вдалося встановити.

Читайте також: У Києві іноземця затримали за "мінування" вокзалу

На даний час правопорушнику повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 6 років.

Як повідомлялось, столичні поліцейські затримали іноземця за неправдиве повідомлення про замінування Центрального залізничного вокзалу. Чоловік свій вчинок чітко пояснити не зміг. У ході поверхневого огляду правоохоронці виявили та вилучили у нього речовий доказ – мобільний телефон, з якого він здійснив виклик. Правопорушник – уродженець іншої країни, 1990 року народження, який останнім часом мешкав на території столиці, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався.

У прокуратурі інформують, що загалом з початку року у кримінальних провадженнях за фактами неправдивого повідомлення про підготовку вибуху оголошено 19 підозр. 17 кримінальних проваджень скеровано до суду, з яких 13 - з обвинувальними актами, 3 – з клопотаннями про застосування примусових заходів медичного характеру, 1 – з клопотанням про примусові заходи виховного характеру (щодо неповнолітнього).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-